De Foto's van 2019 1e helft 

 

19 september 2019   start nieuwe seizoen

Van de slotmorgen van het vorige seizoen hebben we de foto's bekeken. Mooie plaatjes van een mooie afsluiting.

Hetty Slagter werd bedankt voor haar aandeel in de PR voor de Verzoamelstee de afgelopen jaren met een fraai fotoboek. Na de pauze werden er door Hanneke mededelingen gedaan over de komende periode en …. dat de Verzoamelsteee Onderdendam en Bedum samen € 1.000,00 hebben ontvangen van de Stichting Bedrijvenvoetbal Bedum. Dat gaan we op 29 oktober vieren!

 

26 september 2019   Bezoek aan de tentoonstelling in DE KERK Onderdendam

We bezoeken de tentoonstelling "garages in Stad en Ommeland". Voor de pauze gaf Hans een inleiding op deze tentoonstelling en schetste de ontwikkeling van de garagebedrijven die in de jaren 1920-1940 onder architectuur van de Groninger Amsterdamse School in de provincie én de stad Groningen zijn gebouwd. Veel zijn nog in goede staat, andere verminkt of afgebroken. Van deze drie groepen konden we na de pauze voorbeelden zien bij het bekijken van de tentoonstelling. De tentoonstelling is nog tot 13 oktober te bezichtigen.

 

 

03 september 2019   Naar de Koffieleut en rondleiding Peter Russchen

We drinken koffie met heerlijk gebak bij de Koffieleut, een onderdeel van de zorgboerderij de  Golden Raand.  Hanneke introduceerde Peter Russchen die een verhaal hield over het ontstaan van Bedum aan de hand van hoogte kaarten en bodemonderzoek. Daarna lopen we een rondje om de kerk en leren we aan de hand van de bladeren de verschillende boomsoorten te herkennen.  Heel bijzonder was de Kaukasische Vleugelnoot. We kennen nu het verschil tussen de beuk en de hagebeuk, de es en de esdoorn. Het was ondanks de regen een prachtige wandeling op een plaats waar je niet zo vaak komt. Nog even samen op de foto tot besluit van deze interessante ochtend.

 

10 oktober 2019 Koffieochtend met bezoek van de peuterspeelzaal

Foto's spreken voor zich.

 

 

17 oktober 2019  Den Andel

We worden door Sandra Dijksterhuis ontvangen met koffie en gebak.

Voor de pauze krijgen we een uitgebreid verhaal over alle activiteiten die in de voormalige lagere school "De Holm" worden georganiseerd door en voor het dorp: de tuin, de winkel, de maaltijden, de verhalenvangers  om maar een paar te noemen. We krijgen één verhaal van de verhalenvangers te horen, prachtig! Na de pauze kunnen we wat snusteren door de uitgebreide inbrengwinkel. Een mooie ochtend met een inkijk in de initiatieven van een aantal actieve bewoners van Den Andel.

 

 

31 oktober 2019    Klein €1.000,00 feestje

Samen met de Verzoamelstee Bedum vieren we dat we samen € 1.000,00 hebben gekregen van het bestuur van het Bedrijvenvoetbal Bedum.

We vieren dat samen met een kopje koffie, klein gebakje en een drankje met muziek van  Hero Beukema en Theo Zand. Helaas was het bedrijvenvoetbal niet aanwezig om dit feit met ons te vieren. Het was een geanimeerde ochtend mede door de levendige muziek van het duo.

Zij werden door Hanneke hartelijk bedankt.

 

 

 

07 november 2019  Swanny Beukema vertelt over haar werk

Dat Swanny een duizendpoot is blijkt uit het vele werk wat zij zoal heeft gedaan. Met veel humor vertelt zij over haar loopbaan, van kantoor tot adviesbureau en natuurlijk haar werk voor "das  ja goud" de uitagenda voor Groningen. Naast al dit werk is zij ook nog beeldend kunstenaar en exposeert haar schilderijen in binnen- en buitenland. Uit alle verhalen zien we een zoeker, altijd op zoek naar wat kan ik en wat wil ik en is daar succesvol in geweest. Hanneke bedankt Swanny voor deze mooie verhalen.

 

 

14 nov 2019   Eelco Prak werkzaam op de afdeling cardiologie 

Eelco is laborant bij cardiologie en houdt zich voornamelijk bezig met het maken van echo's van het hart. Eerst legt Eelco uit hoe het hart werkt en de belangrijke functie van deze spier en welke onderzoeken er gedaan kunnen worden op de afdeling cardiologie. Daarna legt hij aan de hand van diverse gemaakte echo's uit wat er mis kan gaan met het hart. Vervolgens wat er aan behandelingen mogelijk zijn van katheterisatie tot open hart operaties. Na het beantwoorden van vragen bedankt Hanneke Eelco voor deze heldere uitleg.  

 

 

 

21 november 2019 Koffieochtend met Jan Knegt.

Jan Knegt was een trouwe bezoeker van onze Verzoamelstee. Deze koffieochtend komt hij langs en heeft een geweldige ochtend. Hij heeft met iedereen wel een gesprekje. Om ons te bedanken voor alle interessante activiteiten van de Verzoamelstee, trakteert Jan op koffie met gebak. 

Hanneke bedankt Jan en we spreken af dat we met elkaar Jan nog een keer  gaan bezoeken in zijn nieuwe leefomgeving in Groningen.

 

 

28 november 2019   Marga van der Velde  "Kleurbewust Bedum"

Marga vertelt dat we aan de hand van de natuurlijke kleur huid, ogen en haren tien verschillende kleurentypes onderscheiden, die we weergeven met de namen van de seizoenen en 6 mengvormen daarvan. Om te analyseren bij welk type U hoort gebruikt zij gekleurde doeken. Wat doen goed gekozen kleuren met ons en wat is het effect van kleuren die U niet flatteren.  Na de pauze kregen Aafke, Greet en Ruurd een kleurenanalyse met een uitleg daarover van Marga. Een kleurrijke ochtend waarvoor Hanneke Marga hartelijk bedankt. 

 

05 december 2019  Sinterklaasviering

Zoals ieder jaar bezochten de Sint en zijn Piet ook nu weer onze Verzoamelstee.

Het duo werd met een lied ontvangen. De Sint memoreerde weer een aantal anekdotes, herinneringen en gebeurtenissen van de bezoekers van de Verzoamelstee, terwijl Piet dit op zijn eigen wijze aanvulde. Er werd veel gelachen!  We kregen ook nog een lesje biljarten "met twee keus" waarvoor de staf tijdelijk uit elkaar werd gehaald. Het bezoek van de heiligman en zijn trouwe makker werd zeer gewaardeerd en Corry bedankte hen hartelijk voor hun komst.

We willen iedereen bedanken voor de gulle gaven die jullie deden voor de voedselbank, TOP!

 

12 december 2019  BINGO!

In vier rondes werd serieus gespeeld voor 12 prachtige prijzen. Waar was toch de mysterieuze nummer 15? De foto's spreken voor zich.

 

 

19 december 2019

Een  sfeervolle ochtend met koffie en een traktatie. We keken naar een filmpje met nostalgische kerstkaarten en Anneke Mekkes vertelde een kerstverhaal aan een aandachtig publiek. Op de achtergrond zachte kerstmuziek van Henk Post op piano. Tot slot hebben we voor elkaar een kerstwens geschreven, ingenomen en weer uitgedeeld.                    

Na de kerstkoffie dronken we een glaasje en mochten we samen genieten van het uitgebreide kerstdiner. Dit jaar werd het kerstdiner verzorgd door Nienke Veenland. Alle lof voor alle voortreffelijke gerechten we hebben ervan gesmuld!

Foto's ochtendprogramma Nico Siiccama, diner Etty Riemersma.

Allemaal fijne kerstdagen en een goed 2020!

 

 

 

CHEQUE 1000 EURO voor ”de VERZOAMELSTEES””

Nee, dit leest U niet verkeerd. De “”verzoamelstee”” van Bedum en Onderdendam hebben samen een cheque van € 1000 euro ontvangen

van de Stichting Bedrijvenvoetbal Bedum.

Gekoppeld aan de voetbalactiviteiten doneren zij sinds enkele jaren een cheque, aan wat zij een zinvol doel vinden.

Dit jaar zijn wij uitgekozen en op donderdag 20 juni hebben wij de cheque ontvangen.

Na de zomerperiode gaat onze werkgroep in overleg met de “Verzoamelstee””

in Bedum om te praten over de mogelijkheden met dit geldbedrag.

Wij zijn de Stichting Bedrijvenvoetbal Bedum zeer erkentelijk en bedanken hen

hartelijk voor deze geste.

Hanneke de vries