De Foto's van 2019 1e helft zijn verplaatst naar het archief.

 

19 september 2019   start nieuwe seizoen

Van de slotmorgen van het vorige seizoen hebben we de foto's bekeken. Mooie plaatjes van een mooie afsluiting.

Hetty Slagter werd bedankt voor haar aandeel in de PR voor de Verzoamelstee de afgelopen jaren met een fraai fotoboek. Na de pauze werden er door Hanneke mededelingen gedaan over de komende periode en …. dat de Verzoamelsteee Onderdendam en Bedum samen € 1.000,00 hebben ontvangen van de Stichting Bedrijvenvoetbal Bedum. Dat gaan we op 29 oktober vieren!

 

26 september 2019   Bezoek aan de tentoonstelling in DE KERK Onderdendam

We bezoeken de tentoonstelling "garages in Stad en Ommeland". Voor de pauze gaf Hans een inleiding op deze tentoonstelling en schetste de ontwikkeling van de garagebedrijven die in de jaren 1920-1940 onder architectuur van de Groninger Amsterdamse School in de provincie én de stad Groningen zijn gebouwd. Veel zijn nog in goede staat, andere verminkt of afgebroken. Van deze drie groepen konden we na de pauze voorbeelden zien bij het bekijken van de tentoonstelling. De tentoonstelling is nog tot 13 oktober te bezichtigen.

 

 

03 september 2019   Naar de Koffieleut en rondleiding Peter Russchen

We drinken koffie met heerlijk gebak bij de Koffieleut, een onderdeel van de zorgboerderij de  Golden Raand.  Hanneke introduceerde Peter Russchen die een verhaal hield over het ontstaan van Bedum aan de hand van hoogte kaarten en bodemonderzoek. Daarna lopen we een rondje om de kerk en leren we aan de hand van de bladeren de verschillende boomsoorten te herkennen.  Heel bijzonder was de Kaukasische Vleugelnoot. We kennen nu het verschil tussen de beuk en de hagebeuk, de es en de esdoorn. Het was ondanks de regen een prachtige wandeling op een plaats waar je niet zo vaak komt. Nog even samen op de foto tot besluit van deze interessante ochtend.

 

10 oktober 2019 Koffieochtend met bezoek van de peuterspeelzaal

Foto's spreken voor zich.

 

 

17 oktober 2019  Den Andel

We worden door Sandra Dijksterhuis ontvangen met koffie en gebak.

Voor de pauze krijgen we een uitgebreid verhaal over alle activiteiten die in de voormalige lagere school "De Holm" worden georganiseerd door en voor het dorp: de tuin, de winkel, de maaltijden, de verhalenvangers  om maar een paar te noemen. We krijgen één verhaal van de verhalenvangers te horen, prachtig! Na de pauze kunnen we wat snusteren door de uitgebreide inbrengwinkel. Een mooie ochtend met een inkijk in de initiatieven van een aantal actieve bewoners van Den Andel.

 

 

31 oktober 2019    Klein €1.000,00 feestje

Samen met de Verzoamelstee Bedum vieren we dat we samen € 1.000,00 hebben gekregen van het bestuur van het Bedrijvenvoetbal Bedum.

We vieren dat samen met een kopje koffie, klein gebakje en een drankje met muziek van  Hero Beukema en Theo Zand. Helaas was het bedrijvenvoetbal niet aanwezig om dit feit met ons te vieren. Het was een geanimeerde ochtend mede door de levendige muziek van het duo.

Zij werden door Hanneke hartelijk bedankt.

 

 

 

07 november 2019  Swanny Beukema vertelt over haar werk

Dat Swanny een duizendpoot is blijkt uit het vele werk wat zij zoal heeft gedaan. Met veel humor vertelt zij over haar loopbaan, van kantoor tot adviesbureau en natuurlijk haar werk voor "das  ja goud" de uitagenda voor Groningen. Naast al dit werk is zij ook nog beeldend kunstenaar en exposeert haar schilderijen in binnen- en buitenland. Uit alle verhalen zien we een zoeker, altijd op zoek naar wat kan ik en wat wil ik en is daar succesvol in geweest. Hanneke bedankt Swanny voor deze mooie verhalen.

 

 

14 nov 2019   Eelco Prak werkzaam op de afdeling cardiologie 

Eelco is laborant bij cardiologie en houdt zich voornamelijk bezig met het maken van echo's van het hart. Eerst legt Eelco uit hoe het hart werkt en de belangrijke functie van deze spier en welke onderzoeken er gedaan kunnen worden op de afdeling cardiologie. Daarna legt hij aan de hand van diverse gemaakte echo's uit wat er mis kan gaan met het hart. Vervolgens wat er aan behandelingen mogelijk zijn van katheterisatie tot open hart operaties. Na het beantwoorden van vragen bedankt Hanneke Eelco voor deze heldere uitleg.  

 

 

 

CHEQUE 1000 EURO voor ”de VERZOAMELSTEES””

Nee, dit leest U niet verkeerd. De “”verzoamelstee”” van Bedum en Onderdendam hebben samen een cheque van € 1000 euro ontvangen

van de Stichting Bedrijvenvoetbal Bedum.

Gekoppeld aan de voetbalactiviteiten doneren zij sinds enkele jaren een cheque, aan wat zij een zinvol doel vinden.

Dit jaar zijn wij uitgekozen en op donderdag 20 juni hebben wij de cheque ontvangen.

Na de zomerperiode gaat onze werkgroep in overleg met de “Verzoamelstee””

in Bedum om te praten over de mogelijkheden met dit geldbedrag.

Wij zijn de Stichting Bedrijvenvoetbal Bedum zeer erkentelijk en bedanken hen

hartelijk voor deze geste.

Hanneke de vries