Foto's 2024

donderdag 18 april  2024     Verzoamelstee 12 1/2

Opening van de expositie "12 1/2 Verzoamelstee" met portretfoto's van Peter Russchen. Na het openingswoord van Corry Mulder werd de opening, het doorknippen van een lint, verricht door Jan Bernard Oostwoud. Na de opening wilde iedereen wel eens kijken of de foto's goed gelukt waren. En dat was ook zo. Iedereen stond er prachtig op!

 

do 11 april   2024    SJOELEN 

Altijd 1 keer per jaar organiseren we een sjoelochtend. Dat was dus op 11 april. Er werd fanatiek geschoven met de brikken. En vaak weerklonk de kreet "één brik te min!!!" en dan was het weer de punten tellen. Aan ieder tafel was aan het eind wel een winnaar aan te wijzen. 

Het was weer een fijne actieve ochtend!

4 april  2024      Emigreren naar Australië ..................en dan?

Tante Greet van Annemieke  Neuteboom emigreerde in 1950 naar Australië. Ze woont daar nu nog.  Annemieke bezocht haar diverse keren en reisde ook  verder door het land. Ook bezocht Annemieke daar haar familieleden. Vanochtend vertelt zij over het leven van haar tante Greet de familie en haar vele reizen door Australië. Zij laat  haar eigen impressies zien door middel van foto's. Het onderdeel "dieren in Australië" werd uitstekend verzorgd door haar kleindochter Emma. Er werd geconcentreerd geluisterd door iedereen.Hanneke bedankt de beide dames.

De foto's waren deze keer van Saakje.

 

 

do 28 maart         NEUTEN SCHAITEN EN  SAMEN ETEN

Traditioneel vlak voor Pasen weer neuten schaiten in de gymzaal. We beginnen natuurlijk met koffie met wat lekkers. Daarna naar de gymzaal waar Ruurd en Hans al het parcours al hadden uitgezet. Er worden onder luide "oooohs"  en "aahs" meegeleefd met de werpers van de kogel om zoveel mogelijk noten weg te schieten. Na een borreltje en hebben we samen een lekkere minestronesoep gegeten met stokbrood en kruiden boter, en tenslotte een lekker toetje. Alles bereid door Annemieke Neuteboom en Hans Stoelinga.

Het was weer een gezellige actieve ochtend.

 

 

do 21 maart 2024          BEWEGINGSLES

 Deze les is eerder aangekondigd, maar vindt nu plaats. Ook zonder bewegen is een kopje koffie drinken ook prima. daar beginnen we dan ook mee. Christien Ensing is onze drijvende kracht deze ochtend. Zij laat ons allerlei oefeningen op de stoel doen. De foto's getuigen van het enthousiasme van de  deelnemers. Ook de achterblijvers hebben het naar hun zin. We besluiten deze ochtend met een stoelendans. WE bedanken Christien voor deze "bewogen" ochtend. DANK! 

 

 

14 maart  2024         TULPEN  UIT  GRO-NIN-GEN

Bezochten we "Wadden Pracht" de tulpenkwekerij van Koos  Stolwijk, oud Onderdendammer, in Kloosterburen. Het bedrijf bestaat uit twee delen waar bloembollen worden gekweekt en verwerkt tot bosjes tulpen voor de verkoop.

De bollen door een ingenieuze machine rechtop in bakken gezet waarna ze in de koelcel wortel gaan schieten. Als de wortels er aan zitten worden ze in de kassen gezet waar ze verder kunnen groeien tot een volwaardige tulp. Dan komt het verwerken van de tulp met bol tot de tulp in een bosje voor de verkoop . Ook daar weer ingenieuze apparaten die het hele proces, wat vroeger met de hand werd gedaan in een mum van tijd doen. 

do  7 maart  2024        SCHRIJVEN IS LEUK 

In verband met ons fotoproject wat niet af is zonder een eigen verhaal, komt Gerda Gelderman uit Warffum, die bedreven is in het schrijven  van verhalen, ons op weg helpen, en neemt ze ons mee om te ervaren dat schrijven  een plezierige en zinvolle activiteit kan zijn. 

En dat was het! Er werd actief geschreven door iedereen.

29 februari 2024  BUURTZORG .wat doen zij voor ons

Informatie Van Buurtzorg kring Middelstum, waar Onderdendam onder valt. Veel dingen/regels veranderen in de zorg. .De recente gang van zaken is belangrijk om te weten. we krijgen uitleg over wat de buurtzorg allemaal doet, en dat is veel behalve huishoudelijk werk. het is dan ook belangrijk te weten wat het verschil is tussen de buurtzorg eh thuiszorg.  We krijgen daarover nog een compleet overzicht, wie doet waar en wat zijn daarvan dan de kosten? 

 

De foto sessie met fotograaf Peter Russchen.

We zijn benieuwd naar de resultaten en de komende tentoonstelling in DE KERK.

 

1 februari           Annie van Dijken -Hooghuis

                         

Als kind heeft zij vroeger in Onderdendam gewoond,. Als schrijfster van Groninger verhalen maakt zij graag gebruik van anekdotes.. En in de verhalen die  zij bij de Verzoamelstee vertelde kwamen ook mensen van vroeger voor, die ook herkend werden door onze bezoekers.

Mooi om weer even in de geschiedenis te duiken en temeer zo mooi omdat Annie van Dijken de groninger taal zo prachtig gebruikt in haar verhalen. Zij liet ons ook nog proeven aan groninger gezegdes. We moesten zelf nog een woord invullen.Niet alle konden we bedenken.

Fijn om weer eens zo  met het gronings bezig te zijn.

Voor Nico had deze ochtend een gouden randje; extra aandacht van Annie en herinneringen ophalen!!!!

We kijken terug op een gezellige ochtend. Dank Annie.